Kesän paras mansikkatorttu

Kesän paras mansikkatorttu

Kesän paras mansikkatorttu

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2 munaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • TAI valmis torttupohja

Tarjoiluun

  • 1 l mansikoita
  • 2 dl omenasiideriä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • koristeeksi tuoreita sitruunamelissan lehtiä

Täyte

  • 0.5 l mansikoita
  • 1 dl vaniljakastiketta (kasvirasva)
  • 2 dl vaniljatuorejuustoa (kasvirasva)
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
Vaikeusaste

Kesän paras mansikkatorttu ohje

    • Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon.
    • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, josta saat kumottuna reunallisen, täytettävän tortun. Tasoita taikina ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia.
    • Kumoa torttu hieman jäähtyneenä.
    • Puolita puoli litraa mansikoita ja asettele ne torttupohjalle kauttaaltaan.
    • Pane vaniljakastike, vaniljatuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu kulhoon ja vatkaa ainekset sekaisin.
    • Lisää vaniljatäyte mansikkakerroksen päälle ja tasoita pinta.
    • Puolita pinnalle tulevat mansikat ja lado ne täytteen päälle runsaana kekona.
    • Kuumenna omenasiideri ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kiehauta seos pakkauksen ohjeen mukaan, nosta liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
    • Lusikoi siideriseos mansikoiden päälle. Siirrä mansikkatorttu hyytymään jääkaappiin ennen tarjoilua 1–2 tunniksi.
    • Lisää koristeeksi sitruunamelissan lehtiä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry