Yrttikuorrutteiset karitsanpaahtopaistit

Yrttikuorrutteiset karitsanpaahtopaistit

Yrttikuorrutteiset karitsanpaahtopaistit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 pientä karitsan paahtopaistia (à 150g)
  • 1 rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 1.5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • 3 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 1 tl valkosipulimurskaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
Vaikeusaste

Yrttikuorrutteiset karitsanpaahtopaistit ohje

    • Ota paahtopaistit huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Poista pinnalta mahdolliset kalvot tai rasvat.
    • Mittaa yrttitahnan ainekset kapeapohjaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
    • Kuumenna öljy pannulla ja paista lihoja sen verran, että pinnat saavat kauttaaltaan kauniin värin. Siirrä uunivuokaan rinnakkain. Mausta joka puolelta suolalla ja pippurilla.
    • Levitä yrttitahna paistien pintaan. Kypsennä175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 50 - 55 astetta. Aikaa tähän kuluu noin 10 minuuttia.
    • Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista.
    • Tarjoa esimerkiksi perunagratiinin, raikkaan salaatin ja minttuhyytelön kera.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry