Herukkahyve

Herukkahyve

Herukkahyve

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat

Ainekset

1 annosta

1

Lisäksi

Taikina

Täyte

Vaikeusaste

Herukkahyve ohje

    • Anna taikinan sulaa jääkaapissa. Voitele halkaisijaltaan noin 27 cm:n piirakkavuoka. Kauli taikinaa sen verran, että saat sen taputelluksi tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä kovettumaan jääkaappiin.
    • Kuumenna vesi ja hillosokeri kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon peratut herukat. Keitä noin 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, mausta hilloke vaniljasokerilla ja anna hieman jäähtyä.
    • Pistele piirakkapohja haarukalla ja lisää täytteeksi herukkahilloke.
    • Kypsennä 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia.
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sokeri joukkoon vähin erin.
    • Nostele valkuaisvaahto nokareina piirakan päälle. Jatka paistamista edelleen uunin alaosassa reilun viiden minuutin ajan, kunnes marenki saa väriä.
    • Tarjoa herukkahyve jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös