Yrttikalaa peruna-sienipedillä

Yrttikalaa peruna-sienipedillä

Yrttikalaa peruna-sienipedillä

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 nahatonta kuha-, siika- tai ahvenfileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1.5 dl tuoretta yrttisilppua (basilikaa, kirveliä/persiljaa, timjamia)
  • 800 g kuorittuja perunoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 0.5 dl sitruunan mehua
Vaikeusaste

Yrttikalaa peruna-sienipedillä ohje

    • Leikkaa kalafileiden paksuimpiin osiin vinoviillot noin puoleen väliin asti filettä. Ripauta fileille kevyesti suolaa ja pippuria ja levitä päälle yrttisilppu myös viiltoihin painellen.
    • Leikkaa perunat puolen sentin viipaleiksi ja kääntele öljytilkassa laakeassa uunivuoassa yhden hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa. Mausta kevyesti suolalla. Tasoita tasaiseksi kerrokseksi.
    • Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa ensin noin 25 minuuttia. Paloittele tällävälin sienet ja paista voi- tai margariininokareessa pannulla. Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja kevyesti suolalla ja pippurilla.
    • Sekoita sienet lähes kypsiin perunaviipaleisiin. Lisää raikasteeksi tasaisesti sitruunan mehua. Nosta kalafileet peruna-sienipedille ja jatka kypsentämistä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
    • Tarjoa raikkaan salaatin ja sitruunalohkojen kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry