Juustoinen peruna-lohilaatikko

Juustoinen peruna-lohilaatikko

Juustoinen peruna-lohilaatikko

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 8 perunaa
  • 1 porkkana(a)
  • 1 sipuli(a)
  • 100 g graavikirjolohta tai savukalaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
  • 3 dl maitoa
  • 1 rasia sulatejuustoa
  • 1 prk (piparjuurella maustettua tuorejuustoa)
  • 1 tl rouhittua viherpippuria
  • suolaa
Vaikeusaste

Juustoinen peruna-lohilaatikko ohje

    • Kuori perunat, porkkana ja sipuli. Halkaise kasvikset, pane halkaistu pinta työlautaa vasten ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
    • Levitä puolet viipaloiduista kasviksista voideltuun laakeaan vuokaan. Levitä päälle ohuet kalaviipaleet sekä tillisilppu ja loput kasvisviipaleet. Mittaa kattilaan maito ja sulatejuusto nokareina sekä tuorejuusto. Tuore- juusto ei ole välttämätön. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
    • Mausta rouhitulla viherpippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
    • Voit valmistaa halutessasi ruoan ilman kalaa, käytä silloin piparjuurella maustetun tuorejuuston asemesta yrttistä tuorejuustoa ja vaihda tilli ruohosipuliin tai persiljaan.
    • Kasvislaatikko sopii esimerkiksi liharuokien kanssa tarjottavaksi.
  1. Ohje: Kotimaiset kasvikset ry