Porkkanalastusalaatti

Porkkanalastusalaatti

Porkkanalastusalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 nippu(a) varhaisporkkanoita
  • 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa

Kastike

  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 0.75 dl rypsiöljyä
Vaikeusaste

Porkkanalastusalaatti ohje

    • Leikkaa porkkanat pituussuunnassa vihannesleikkurilla ("mandoliinilla") , perunankuorimisveitsellä tai juustohöylällä lastuiksi. Voit myös raastaa porkkanat karkealla terällä.
    • Sekoita omenaviinietikan joukkoon juokseva hunaja. Lämmitä tarvittaessa hunaja mikroaaltouunissa juoksevaksi. Mausta mustapippurilla ja lisää joukkoon öljy.
    • Kaada kastike porkkanalastujen päälle ja sekoita kahdella haarukalla.
    • Anna vetäytyä ennen tarjoilua viileässä 20 - 30 minuuttia tai kauemminkin. Lisää juuri ennen tarjoilua salaatin joukkoon basilikanlehdet kokonaisina tai suikaleina.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry