Perunaviipalesalaatti ja paahdettua meetvurstia

Perunaviipalesalaatti ja paahdettua meetvurstia

Perunaviipalesalaatti ja paahdettua meetvurstia

Ainekset

2 henkilölle

1

Ohje

  • 6 perunaa (punaisen väritunnisteen jauhoinen lajike)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g meetvurstia

Kastike

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • timjamia
  • basilikaa
  • 1 rkl (roseepippuria)

Lisäksi

  • 1 (puna)sipuli
  • rucolaa / tah tsaita
Vaikeusaste

Perunaviipalesalaatti ja paahdettua meetvurstia ohje

    • Pese perunat hyvin ja leikkaa noin 0,5 - 1 cm:n viipaleiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
    • Kypsennä perunaviipaleita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
    • Hienonna meetvursti ja ripottele perunoiden päälle, kun perunat ovat olleet uunissa noin 10 minuuttia.
    • Jatka uunissa paistamista, kunnes perunat ovat kypsiä ja meetvursti on paahtunut rapeaksi. Siirrä meetvursti-perunat tarjoiluvadille.
    • Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Käytä joko kuivattuja tai tuoreita yrttejä (1 - 2 tl kuivattuja, 1 - 2 rkl tuoretta).
    • Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
    • Levitä sipuliviipaleet ja rucola meetvursti-perunoiden päälle.
    • Kaada päälle kastike ja sekoita varovasti nostellen. Tarjoa lämpimänä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry