Piristävä perunasalaatti

Piristävä perunasalaatti

Piristävä perunasalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 12 pientä, kiinteämaltoista perunaa
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 ruukku(a) punamangoldia / paksoita / muuta ruukkusalaattia
  • 1 ruukku(a) herneenversoja
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 ruukku(a) ruohosipulia
  • 0.5 ruukku(a) korianteria
  • 0.5 ruukku(a) minttua
  • 1 pala(a) tuoretta punaista chiliä (n. 3cm)
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 tl sitruunan tai limetin mehua
  • suolaa
Vaikeusaste

Piristävä perunasalaatti ohje

    • Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja halkaise.
    • Pane jogurtti valumaan kahvinsuodattimeen suodatinpaperin läpi.
    • Hienonna yrtit veitsellä. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
    • Yhdistä yrtit valutettuun jogurttiin ja mausta chilillä, tuoreella inkiväärillä, sitruunan tai limetin mehulla ja suolalla.
    • Valuta jogurttikastike perunoiden päälle ja sekoita niin, että kastiketta on jokaisella perunalla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
    • Valmista salaattipeti. Leikkaa jäävuorisalaatti reiluiksi paloiksi ja kirsikkatomaatit halki. Yhdistä jääsalaatti, kirsikkatomaatin puolikkaat, punamangoldi ja/tai paksoi sekä herneenversot.
    • Kaada salaatin joukkoon loraus öljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ilmavasti nostellen.
    • Levitä salaatti tarjoiluvadille ja nosta perunat päälle. Koristele yrteillä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry