Tomaatti-anjovispastakastike

Tomaatti-anjovispastakastike

Tomaatti-anjovispastakastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 10 tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 6 anjovisfileetä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • (suolaa)
  • (sokeria)
  • tuoretta basilikaa, timjamia, kirveliä
  • 1 rkl kapriksia
Vaikeusaste

Tomaatti-anjovispastakastike ohje

    • Leikkaa tomaatit neljään osaan. Poista samalla kantaosat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
    • Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota tomaattilohkot, sipuli ja valkosipunkynnet.
    • Lisää vesi ja keitä noin 20 minuuttia. Lisää anjovisfileet ja pippuri. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiven suolaa.
    • Jos kastike tuntuu happamalta, pehmennä makua lisäämällä ripaus sokeria.
    • Hienonna runsaasti yrttejä ja lisää valmiiseen kastikkeeseen kapriksien kanssa. Kiehauta kerran. Tarjoa kastiketta pastan kanssa.
  1. Vinkki:
    Tomaatti-anjoviskastike sopii hyvin myös uuniperunoiden kastikkeeksi tai pitsan täytteeksi.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry