Thaimarinadi grillikasviksille

Thaimarinadi grillikasviksille

Thaimarinadi grillikasviksille

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 sitruunaruoho
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 2 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
  • mustapippuria
  • 1 dl öljyä

Lisäksi

  • 1 dl hienonnettua tuoretta yrttiä (esim. basilika, oregano) päälle
Vaikeusaste

Thaimarinadi grillikasviksille ohje

    • Leikkaa sitruunaruoho ja valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
    • Halkaise chili, poista siemenet sekä valkoiset sisäseinämät ja leikkaa viipaleiksi.
    • Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
    • Sekoita marinadin kaikki ainekset keskenään.
    • Kaada marinadi pilkottujen kasvisten (esim. munakoison, kesäkurpitsan, paprikan, sipulin, herkkusienten) päälle ja anna maustua jääkaapissa 1 - 3 tuntia. Sekoita välillä.
    • Grillaa marinoidut kasvikset al dente. Sekoita grillattujen kasvisten joukkoon silputut yrtit.
  1. Vinkki:
    Marinadilla voi marinoida myös tofua, broileria, kalaa ja tonnikalaa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry