Täyteläinen sipulikastike pastalle

Täyteläinen sipulikastike pastalle

Täyteläinen sipulikastike pastalle

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 rkl pullomargariinia
  • 400 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl rusinoita
  • 6 rkl vettä
  • 2 dl kevytkermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 nippu(a) hienonnettua persiljaa
  • 1 pkt tuorepastaa (à 250g)
  • 4 rkl raastettua parmesaania

Lisäksi

  • koristeluun nippu herneenversoja
Vaikeusaste

Täyteläinen sipulikastike pastalle ohje

    • Hienonna sipulit. Kuumenna margariini kattilassa ja kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä rusinat.
    • Lisää vesi ja hauduta seosta hiljalleen 15 minuuttia.
    • Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausteet. Pidä kastike lämpimänä.
    • Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta pasta ja yhdistä kastikkeeseen.
    • Annostele pasta lautasille, ripottele pinnalle parmesaania ja koristele herneenversoilla. Tarjoa heti.
  1. Vinkki:
    Voit tarjota sipulisen pastakastikkeen kanssa friteerattuja sipulirenkaita. Valmista ne seuraavalla tavalla: Leikkaa puna- tai keltasipulista ohuita renkaita. Uppopaista kuumassa öljyssä muutama minuutti tai niin kauan aikaa, kunnes ne saavat väriä. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Tarjoa heti.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry