Parsakaalisalaatti ja mangokastike

Parsakaalisalaatti ja mangokastike

Parsakaalisalaatti ja mangokastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 300 g parsakaalinnuppuja
  • vettä
  • suolaa
  • 2 kpl tomaattia
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 50 g mustia oliiveja
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 0.5 dl öljyä
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • erilaisia salaatteja

Kastike

  • 1 tlk mangososetta (à 125g)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
Vaikeusaste

Parsakaalisalaatti ja mangokastike ohje

    • Hienonna parsakaali monitoimikoneessa tai pikaleikkurilla kevyesti niin, että rakenne muistuttaa couscousia.
    • Kiehauta parsakaalia tilkassa suolalla maustettua vettä puolen minuutin ajan.
    • Valuta parsakaali ja anna jäähtyä kylmässä.
    • Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
    • Kuutioi oliivit ja lehtiselleri.
    • Sekoita kaikki ainekset ja mausta.
    • Soseuta mangokastikkeen kaikki ainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen.
    • Tarjoa parsakaalisalaatti ja mangokastike esimerkiksi kylmän broilerinlihan kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry