Ruusukaali-pekoniherkku

Ruusukaali-pekoniherkku

Ruusukaali-pekoniherkku

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g ruusukaalia
  • vettä ja suolaa
  • 5 kpl pekoniviipaletta
  • 1 dl rouhittua saksanpähkinää
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 tl sinappia
  • 2 tl tuoretta, hienonnettua rosmariinia

Lisäksi

  • Pinnalle: parmesaaniraastetta
Vaikeusaste

Ruusukaali-pekoniherkku ohje

    • Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimpia lehtiä. Puolita kaikkein suurimmat. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä 5 minuutin ajan. Valuta lävikössä.
    • Leikkaa pekonisiivut suikaleiksi, siirrä kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes rasvaa irtoaa ja pekoni rapeutuu. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
    • Siirrä ruusukaalit voideltuun uunivuokaan ja ripottele pekoni sekä pähkinärouhe kaalien joukkoon. Sekoita kahdella lusikalla nostellen.
    • Vatkaa kerman joukkoon sinappia ja rosmariinia. Kaada seos vuokaan kaalien ja pekonin päälle. Sekoita kevyesti käännellen.
    • Ripottele pinnalle vielä parmesaaniraastetta. Kuorruta 225 asteessa 15 minuuttia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry