Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 keitettyä punajuurta

Lisäksi

  • rucolaa
  • parmesaanijuustolastuja

Marinadiin

  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
Vaikeusaste

Punajuuricarpaccio ohje

    • Leikkaa keitetyt, kuoritut punajuuret hyvin ohuiksi viipaleiksi.
    • Sekoita marinadin ainekset ja pyörittele raitajuuriviipaleet varovasti marinadissa.
    • Anna raitajuuriviipaleiden maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
    • Asettele marinoidut raitajuuriviipaleet neljälle alkupalalautaselle.
    • Täydennä annokset rucolanlehdillä ja parmesaanilastuilla.
  1. Vinkki:
    Punajuurten sijaan voit hyvin käyttää raitajuurta tai keltajuurta.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry