Ainekset
4 henkilölle
1Ohje
- 2 kpl keltaista paprikaa
- 4 kpl porkkanaa
- 1 kpl kurkku
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 1 kpl kukkakaali
Kastike
- 1 prk kevytkermaviiliä
- 2 rkl sitruunan mehua
- 0.5 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
Vaikeusaste
Dippivihannekset ohje
- Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa vihannesten pilkkomisen ajan.
- Huuhdo vihannekset hyvin vedellä.
- Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuori ja huuhtele porkkanat.
- Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku pitkiksi suikaleiksi, lehtiselleri 7 - 10 cm paloiksi. Irrota kukkakaalista kukinnot, halkaise suurimmat.
- Asettele kasvikset laakealle vadille kukin omaan ryhmäänsä.
- Vinkki:
Jos tiedät ruokailijoiden määrän, voit koota kullekin vieraalle kasvisannoksen valmiiksi. Dippikastike voi olla kulhossa pöydän keskellä. - Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry