Mansikka-katkarapusalaatti

Mansikka-katkarapusalaatti

Mansikka-katkarapusalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 salaatinkerä
  • 1 l mansikoita
  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa

Kastike

  • 1 sipulia varsineen
  • 2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl kevytkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl (kevytmajoneesia)
Vaikeusaste

Mansikka-katkarapusalaatti ohje

    • Irrota salaatinlehdet. Levitä muutama lehti tarjoiluvadin pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin. Revi loput salaatinlehdet käsin suupaloiksi. Ripottele osa salaatinlehtipaloista tarjoiluvadille.
    • Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi.
    • Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille.
    • Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä mansikoille. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi.
    • Lisää loput salaatin ainekset tarjoiluvadille.
    • Kastiketta varten hienonna sipuli varsineen ja sekoita sitten kastikkeen ainekset keskenään. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla.
    • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry