Tsatsikitorttu

Tsatsikitorttu

Tsatsikitorttu

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 7 viipaletta ruisvuokaleipää (esim. Real)

Lisäksi

  • 1 kurkku
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 dl mungpavun tai alfa-alfan ituja
  • (tuoretta basilikaa)

Täyte

  • 2 kurkkua
  • 0.5 tl suolaa
  • 6 dl jogurttia (bulgarian, turkkilaista tai kreikkalaista)
  • 6 liivatelehteä
  • 2.5 dl fetajuustokuutioita
  • 2 pulleaa valkosipulinkynttä
  • 1 dl tilliä
  • 1 dl ruohosipulia
  • 0.5 dl basilikaa
  • 0.5 dl minttua
  • mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 0.75 dl sitruunamehua
Vaikeusaste

Tsatsikitorttu ohje

    • Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan peitoksi leivinpaperia. Poista leipäviipaleista reunat ja asettele leipäviipaleet kerrokseksi vuoan pohjalle. Leikkaa palat sopivaan muotoon niin, että voit koota pohjan palapelimäisesti tiiviiksi.
    • Raasta kurkut lyhyeksi raasteeksi ja lisää raasteeseen suolaa. Valuta raaste siivilässä painellen, jotta saat ylimääräisen nesteen irtoamaan.
    • Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä.
    • Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit.
    • Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, puserra liivatteista vesi ja liota liivatteet mehuun koko ajan sekoittaen.
    • Yhdistä täytteen ainekset, kääntele joukkoon lopuksi sitruunamehu-liivateseos ja kaada täyte ruisleipäpohjan päälle.
    • Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna tortun hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai seuraavaan päivään.
    • Leikkaa kurkku viipaleiksi ja asettele tsatsikitortun pinnalle yhdessä oliivien ja itujen kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry