Linssi-varhaisvihannessalaatti

Linssi-varhaisvihannessalaatti

Linssi-varhaisvihannessalaatti

Luokka: 
Välipalat, pienet syötävät, Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Juurekset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Lisäksi

Marinadiin

Vaikeusaste

Linssi-varhaisvihannessalaatti ohje

    • Huuhtele linssit ja kypsennä kiehuvassa vedessä 8–10 minuuttia. Huuhtele ja valuta keitetyt linssit lävikössä kylmällä vedellä.
    • Sekoita marinadin ainekset ja sekoita marinadi linsseihin. Jätä linssit maustumaan jääkaappiin muun valmistelun ajaksi.
    • Pese ja raaputa perunat ja porkkanat. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Paloittele perunat ja porkkanat suupaloiksi ja anna jäähtyä.
    • Kuori ja suikaloi nauriit. Pese ja viipaloi retiisit.
    • Huuhtele salaatinlehdet ja revi suupaloiksi. Hienonna yrtit.
    • Yhdistä peruna- ja porkkanapalat linsseihin. Asettele kaikki ainekset kauniisti laakealle tarjoiluvadille.
  1. Vinkit:
    Linssi-varhaisvihannessalaatti on ruokaisaa ja hyvää jo sellaisenaan, mutta sen seuraksi voi halutessaan grillata esim. makkaraa, kanaa tai possunlihaa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös