Petterin sämpylät

Petterin sämpylät

Petterin sämpylät

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 5 dl rasvatonta maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl siirappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä
  • kirsikkatomaatteja
Vaikeusaste

Petterin sämpylät ohje

    • Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
    • Lisää suola, siirappi, murskattu valkosipuli, hienonnettu yrtti ja kauraleseet.
    • Vaivaa taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina löysäksi, sillä leseet sitovat nestettä turvotessaan.
    • Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
    • Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois jauhotetulla pöydällä.
    • Taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Jaa ruuduiksi veitsellä.
    • Anna taikinalevyn kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 min.
    • Kun sämpylät ovat hyvin kohonneet, paina jokaisen ruudun keskelle yksi kirsikkatomaatti.
    • Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 min.
  1. Vinkki:
    Nämä sämpylät sopivat sellaisenaan haukattavaksi vaikka keiton kanssa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry