Peruna-sienipasteijat

Peruna-sienipasteijat

Peruna-sienipasteijat

Ainekset

1 annosta

1

Taikina

  • 500 g keitettyjä perunoita
  • 250 g margariinia
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 500 g tuoreita herkkusieniä tai siitakesieniä
  • 1 sipuli(a)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa tai kirveliä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 muna voiteluun
Vaikeusaste

Peruna-sienipasteijat ohje

    • Nypi jauhot ja rasva seokseksi ja lisää vähitellen mukaan murskatut perunat. Osa perunoista saa jäädä rouheisena taikinaan. Anna taikinan tasaantua viileässä tunnin ajan.
    • Silppua sipuli, viipaloi sienet ja hauduta niitä 10 minuutin ajan öljyssä miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja silputulla tuoreyrtillä.
    • Anna jäähtyä ja sekoita mukaan jogurtti. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja.
    • Nosta jokaisen kuoren päälle ruokalusikallinen täytettä. Kostuta reunat vedellä ja sulje pasteijat huolellisesti. Voitele munalla.
    • Paista 175 asteen lämmössä 15 - 20 minuutin ajan.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry