Punastunut soppa

Punastunut soppa

Punastunut soppa

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

  • 1 palsternakka
  • 3 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 lehtisellerinvartta
  • 0.5 purjo
  • 6 perunaa
  • 0.5 dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 13 dl vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
  • 1 tl timjamia
  • 400 g nakkeja, siskonmakkaraa tai lohta
  • (lehtipersiljaa)
Vaikeusaste

Punastunut soppa ohje

    • Kuori palsternakka ja porkkanat. Pilko ne noin 1x1 cm:n kuutioiksi. Pilko myös kesäkurpitsa, mutta hieman juureskuutioita suuremmiksi. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa purjo ja lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko perunat noin 1 ½ x 1 ½ cm:n kuutioiksi.
    • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää juures-, kesäkurpitsa- ja perunakuutiot sekä tomaattipyree. Pyörittele niitä hetki öljyssä. Lisää kuuma vesi, liemikuutiot ja timjami. Anna kiehahtaa ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 10–15 minuuttia.
    • Paloittele nakit tai nahaton lohifileepala. (Siskonmakkara lisätään puristamalla nokareita suolesta suoraan keittoon.) Lisää nakit tai lohi keittoon ja anna kiehahtaa. Älä keitä enää. Lisää lopuksi hienonnettua tuoretta persiljaa.
    • Vaihtele kasviksia saatavuuden mukaan. Kuorittuna yhteensä noin 800 g.
  1. Vinkki: Voit vaihtaa kuivatun timjamin 1 ruokalusikalliseen tuoretta, hienonnettua timjamia.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry