Porkkana-juustokeitto

Porkkana-juustokeitto

Porkkana-juustokeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 porkkanaa
  • 0.5 kesäkurpitsa
  • pala purjoa
  • 1 tl öljyä
  • 0.25 tl kurkumaa
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
  • 50 g (viherpippuri)sulatejuustoa
  • 0.5 dl perunamuusijauhetta
  • persiljaa
Vaikeusaste

Porkkana-juustokeitto ohje

    • Pese, puhdista ja kuutioi porkkanat ja kesäkurpitsa.
    • Halkaise purjo pituussuunnassa. Huuhtele ja viipaloi se.
    • Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen kurkuma. Lisää porkkanakuutiot ja kääntele niitä hetki kuumassa öljyssä.
    • Lisää vesi ja kasvisliemivalmiste. Keitä kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.
    • Lisää kesäkurpitsa, purjo ja kuutioitu juusto. Keitä hiljalleen vielä viisi minuuttia.
    • Lisää keittoon lopuksi perunamuusijauhe ja koristele persiljalla.
    • Tarjoa täysjyväleivän, margariinin ja rasvattoman maidon kanssa.
  1. Vinkki:
    Voit korvata perunamuusijauheen kahdella suurella, jauhoisella perunalla. Lisää kuutioidut perunat keittoon heti aluksi ja anna kiehua rikki.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry