Porkkana-inkiväärisosekeitto

Porkkana-inkiväärisosekeitto

Porkkana-inkiväärisosekeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala(a) tuoretta inkivääriä (à 2cm)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 rkl kasvis- tai kanafondia
  • mustapippuria
  • tuoretta kirveliä tai persiljaa
Vaikeusaste

Porkkana-inkiväärisosekeitto ohje

    • Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Viipaloi lehtiselleri. Kuori ja hienonna inkivääri.
    • Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota kasviksia puulastalla käännellen muutaman minuutin ajan.
    • Lisää vesi ja fondi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
    • Soseuta sauvasekoittimella, mausta pippurilla ja tarkista maku.
    • Lisää keiton pinnalle runsaasti hienonnettua kirveliä tai persiljaa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry