Pistou-keitto

Pistou-keitto

Pistou-keitto

Luokka: 
Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Juurekset, Palkokasvit, Sipulit, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Lisäksi

Vaikeusaste

Pistou-keitto ohje

    • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi purjo ja lehtiselleri. Paloittele porkkanat, perunat ja tomaatit.
    • Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kasvikset kuumentumaan ja kuullota koko ajan sekoitellen aineluettelon mukaisessa järjestyksessä.
    • Yhdistä kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta tuoreita yrttejä. Hauduta ruokaa noin 40 minuuttia.
    • Hienonna yrtit ja lisää keittoon. Tarkista maku.
    • Pistou-tahnaa varten kuori ensin tomaatit: Tee tomaatteihin ristiviillot ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin 45 sekuntia. Nosta tomaatit vedestä ja poista kuoret. Hienonna basilika ja valkosipulinkynnet. Soseuta tahnan aineet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
    • Annostele pistoutahnaa keiton päälle lautaselle..
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös