Lehtikaalikeitto

Lehtikaalikeitto

Lehtikaalikeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 oksaa lehtikaalia
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kasvislientä (esim. kasvisliemikuutioista tai fondista)
  • (suolaa)
  • mustapippuria

Kastike

  • 1 dl ranskankermaa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
Vaikeusaste

Lehtikaalikeitto ohje

    • Huuhdo lehtikaalin oksat hyvin. Poista paksu lehtiruoti. Hienonna lehdet pieneksi, esimerkiksi monitoimikoneella.
    • Kuullota hienonnettu punasipuli kattilassa kuumennetussa margariinissa yhdessä fenkolinsiementen kanssa.
    • Ripota joukkoon jauhot ja lisää kasvisliemi vähitellen hyvin vatkaten.
    • Lisää hienonnettu lehtikaali. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
    • Mausta (suolalla ja) pippurilla.
    • Sekoita ranskankermaan hieman suolaa ja hienonnettua punasipulia. Tarjoa seos keiton lisäkkeenä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry