Pienet sieni-pinaattipiiraat

Pienet sieni-pinaattipiiraat

Pienet sieni-pinaattipiiraat

Luokka: 
Välipalat, pienet syötävät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Sienet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

Lisäksi

Vaikeusaste

Pienet sieni-pinaattipiiraat ohje

    • Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Kuullota pannulla öljytilkassa. Lisää pakastepinaatti ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Nosta pannu hellalta ja lisää murennettu vuohenjuusto.
    • Mausta seos sitruunamehulla, soiijakastikkeella ja mustapippurilla.
    • Leikkaa pakastetaikina 12 kapeaksi, yhtä suureksi palaksi ja painele taikinapalat kevyesti voideltuihin muffinivuokiin.
    • Jaa täyte vuokiin taikinapalojen päälle. Paista piiraita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
    • Lisää jokaisen pikkupiiraan päälle keltuainen. Jatka paistamista vielä noin 3 - 4 minuuttia. Keltuaisten tulee jäädä keskeltä löysiksi. Irrota piiraat varovasti ja tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa.
    • Vinkki: Tee yli jääneistä valkuaisista jälkiruoaksi esimerkiksi mustaherukkasorbettia.
    • Ylijäävät valkuaiset voit myös pakastaa. Pakastetun valkuaisen vaahtoavuus on yhtä hyvä kuin tuoreenkin. Keltuaisten tilalle voit piiraiden päälle lisätä myös tilkalla ruokakermaa pehmennettyä vuohenjuustoa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös