Pienet sieni-pinaattipiiraat

Pienet sieni-pinaattipiiraat

Pienet sieni-pinaattipiiraat

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 300 g viljeltyjä tuoreita sieniä (esim. siitake- ja herkkusieniä)
  • 1 kpl iso keltasipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • tilkka rypsiöljyä
  • 75 g hienonnettua pakastepinaattia
  • 100 g kevytvuohenjuustoa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 400 g valmista pakastettua piirakkataikinaa
  • 12 kpl keltuaista
  • paistovuoka 12 muffinille
Vaikeusaste

Pienet sieni-pinaattipiiraat ohje

    • Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Kuullota pannulla öljytilkassa. Lisää pakastepinaatti ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Nosta pannu hellalta ja lisää murennettu vuohenjuusto.
    • Mausta seos sitruunamehulla, soiijakastikkeella ja mustapippurilla.
    • Leikkaa pakastetaikina 12 kapeaksi, yhtä suureksi palaksi ja painele taikinapalat kevyesti voideltuihin muffinivuokiin.
    • Jaa täyte vuokiin taikinapalojen päälle. Paista piiraita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
    • Lisää jokaisen pikkupiiraan päälle keltuainen. Jatka paistamista vielä noin 3 - 4 minuuttia. Keltuaisten tulee jäädä keskeltä löysiksi. Irrota piiraat varovasti ja tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa.
    • Vinkki: Tee yli jääneistä valkuaisista jälkiruoaksi esimerkiksi mustaherukkasorbettia.
    • Ylijäävät valkuaiset voit myös pakastaa. Pakastetun valkuaisen vaahtoavuus on yhtä hyvä kuin tuoreenkin. Keltuaisten tilalle voit piiraiden päälle lisätä myös tilkalla ruokakermaa pehmennettyä vuohenjuustoa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry