Kanagumbo

Kanagumbo

Kanagumbo

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 maustamatonta broilerinrintafeetä
  • 120 g pekoniviipaleita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl cajunmaustetta
  • 3 sipulia
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 vihreä paprika
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 4 isoa tomaattia
  • 5 dl lihalientä
  • maun mukaan suolaa
  • pinnalle hienonnettua korianteria ja lehtipersiljaa
Vaikeusaste

Kanagumbo ohje

    • Paista viipaloitu broileri ja pekonisuikaleet kookkaassa kasarissa.
    • Ripottele päälle jauhot ja paista voimakkaasti seosta käännellen, kunnes jauhot ovat ruskistuneet. Lisää cajunmauste.
    • Lisää pilkotut kasvikset ja lihaliemi, kiehauta ja vähennä lämpöä. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan.
    • Koristele tuorein yrtein ja tarjoa gumbon kanssa keitettyä riisiä.
  1. Vinkki:
    Gumbo on paksu muhennos tai keitto, jonka raaka-aineiksi käyvät myös äyriäiset, kala, erilaiset lihat ja mausteiset makkarat. Louisianassa suosittu gumbon raaka-aine ovat myös sammakonreidet.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry