Ainekset
4 henkilölle
1Ohje
- 2 l suikaloituja vihanneksia (esim. porkkanaa, lanttua, sipulia, paprikaa, parsakaalia, siitakesieniä, keräkaalia, valkosipulia)
- 400 g broilerin rintafileetä
- 2 tl öljyä
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
Vaikeusaste
Helppo broileri-kasvisvokki ohje
- Pese ja kuori kasvikset ja leikkaa tikkumaisiksi suikaleiksi. Viipaloi sienet. Suikaloi broilerin rintafilee.
- Kuumenna öljy paistinpannulla tai wokkipannulla. Ruskista broileripalat pannulla. Ota broileripalat pannulta. Lisää pannulle kasviksia pienissä erissä kypsymisjärjestyksessä: kovimmat kuten porkkana ja lanttu ensin, jotka kypsyvät hitaimmin. Älä kypsennä liian kauan - vokkiruoissa kasvikset saavat jäädä hieman rapeiksi.
- Kun kaikki kasvikset ovat pannulla, sekoita joukkoon broileripalat, chilikastike ja soija. Kuumenna vielä puolisen minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa.
- Vinkki:
Broilerin voi korvata katkaravuilla. Lisää ne sulatettuina samaan aikaan kuin chilikastike. - Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry