kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

Hyvä ruoka on

  • maukasta, monipuolista ja värikästä
  • tavallista perusruokaa, josta saadaan riittävästi välttämättömiä suojaravintoaineita. Mitään ravintolisiä ei tarvita

Tärkeää on

  • ruokavalion kokonaisuus, ei yksittäisten ravintoaineiden saannin tarkkaileminen
  • syömisen kohtuullisuus liikuntaa unohtamatta. Silloin paino pysyy kohdallaan
  • ruokavalion monipuolisuus riittävän ravintoaineiden saannin turvaamiseksi. Tämä on sitä tärkeämpää, mitä pienempi on energiantarve

Puutteellisesti koostetulla ruokavaliolla on yhteys moneen länsimaiseen sairauteen. On arvioitu, että ainakin 1/3 syöpätapauksista ja noin 1/2 sydän- ja verisuonisairauksista sekä verenpainetaudeista on yhteydessä ravintoon. Liiallinen rasvan (erityisesti tyydyttyneen rasvan) kulutus ja liian vähäinen täysjyväviljavalmisteiden ja kasvisten kulutus ovat tärkeimmät edellä mainittuihin sairauksiin vaikuttavat ravitsemukselliset tekijät.

Lue lisää > Tutkimustietoa kasvisten vaikutuksesta terveyteen

 

vaaka