kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

PASSIONHEDELMÄ / KÄRSIMYSHEDELMÄ (Passiflora edulis)

Passionhedelmä on alunperin kotoisin Brasiliasta. Nykyään sitä kasvatetaan useimmilla maailman trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Hedelmät kasvavat monivuotisissa köynnöksissä.

Passionhedelmä on kananmunan kokoinen, pyöreähkö ja ruskeanvioletti. Se on parhaimmillaan silloin, kun sen kuori on ryppyinen. Raaka, sileä passionhedelmä kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa. Hedelmässä on paljon pieniä mustia hedelmälihan ympäröimiä syötäviä siemeniä. Maku on täyteläinen ja muistuttaa mansikkaa, ananasta ja appelsiinia.

Passionhedelmän voi syödä sellaisenaan lusikalla suoraan hedelmän puolikkaista. Se sopii myös hedelmäsalaatteihin, salaattikastikkeisiin ja jogurtin tai viilin joukkoon. Passion maustaa myös maito-, kerma-, rahka- ja jäätelöruuat sekä erilaiset juomat, hyytelöt ja kastikkeet.

Passionhedelmää säilytetään +8 - +12 asteessa. Passionhedelmä tuottaa runsaasti etyleeniä, jota syntyy kasvien hengityksessä. Passionhedelmää ei siis kannata säilyttää sellaisten kasvisten läheisyydessä, jotka kärsivät etyleenistä.

 

vaaka