kasvikset

 

etusivu puoli kiloa paivassa

 

 

 

(neljälle/kuudelle)

250 g kesäkurpitsaa
100 g purjoa
0,5 dl öljyä
500 g risottoriisiä (aborio/carnaroli)
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 l kasvislientä
iso kimppu persiljaa
70 g parmesaanijuustoa raasteena
250 g tuore- tai pakasteherneitä
mustapippuria

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja viipaloi purjo.
Kuumenna öljy kasarissa, lisää kesäkurpitsat ja purjo ja kypsennä miedolla lämmöllä n. 10 min silloin tällöin varovasti sekoittaen.
Lisää riisi ja valkoviini ja sekoittele hetki.
Kaada kuuma kasvisliemi kattilaan ja kypsennä risottoa n. 20 minuuttia.
Lisää herneet ja mausteet kypsennyksen loppuvaiheessa.
Lisää hienonnettu persilja ja parmesaanijuusto.
Älä kypsennä risottoa liikaa, riisi saa jäädä purentakovaksi.
Tarjoa risotto kylmänä tai kuumana, kala- tai liharuoan lisäkkeenä.

Vinkki: Voit tarjota risoton myös kasviskakkuna. Painele risotto kakkuvuokaan ja jäähdytä. Kumoa tarjolle ja koristele.
 

 

vaaka