LEHTISELLERI (Apium graveolens var. dulce)

Lehtiselleri, jota kutsutaan myös varsiselleriksi, on juurisellerin muunnos. Lehtiselleri ei kasvata mukaulaa vaan mehevät, paksut lehtiruodit ja lehtilavat. Tuoreen lehtisellerin ruodit napsahtavat taivutettaessa poikki. Väriltään lehtiselleri on vaaleanvihreä. Lehtiselleri muistuttaa hajultaan ja maultaan mukulaselleriä. Se on kuitenkin makeahko ja maultaan mukulaselleriä miedompi.

Lehtiselleriä tarjoilla raakana ja paloiteltuna esimerkiksi juustotarjottimella tai dippivihanneksena. Se sopii myös salaatteihin, keittoihin ja patoihin. Myös sellerin hennot lehdet ovat syötäviä, niitä voi käyttää esimerkiksi ruokien koristeluun. Lehtiruodin voi myös täyttää tuorejuustolla ja paloitella cocktailpaloiksi. Se maistuu keitettynä kala- ja liharuokien lisäkkeenä ja on herkullista myös kuorrutettuna.

Lehtiselleri säilyy muovipussissa jääkaapissa, +2 - +5 asteessa.