PURJOSIPULI

purjosipuliPURJOSIPULI (Allium porrum)

Purjo on peräisin Välimeren alueelta, jossa sitä on käytetty vuosituhansien ajan. Se tunnettiin myös muinaisessa Egyptissä.

Purjosipuli eroaa ulkonäöltään muista sipuleista. Se ei muodosta varsinaista sipulia, vaan pitkän varsimaisen lehtituppimuodostelman. Maultaan purjo on sipuliksi mieto.

Purjon voi käyttää kokonaan. Sitä käytetään ruoissa sekä raaka-aineena että mausteena. Se sopii erityisen hyvin keittoihin,pataruokaiin ja paistoksiin sekä sellaisenaan erilaisiin salaatteihin. Palasina keitettynä sitä voi käyttää kalan tai lihan lisäkkeenä. Ennen ruoanvalmistusta purjo yleensä halkaistaan pituussuuntaan alhaalta ylös ja huuhdotaan huolellisesti juoksevan veden alla. näin saadaan parhaiten pois lehtityviin jäänyt multa ja hiekka.

Purjo säilytetään kylmässä, +2 - +5 asteessa ja se tulee suojata kuivumiselta.

http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Syotavat_kasvit/Sipulit/purjosipuli
23.10.2014